lördag 20 april 2013

Raggmunk

Min son som är 1,5 år gillar pannkaka. Jag själv fick raggmunk i skolan under uppväxten. Tänkte att det var en rätt som han skulle tycka om. O javisst gick det ned de vegetariska raggmunkarna med sylt. Klassiken är med lingosylt, men här i Libyen har jag inte hittat denna sylt ännu, så det fick bli med jordgubbssylt.


 Till 4 portioner behövs:

800g potatis
1 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 dl mjölk
2 tsk salt

smör eller olja att steka i

lingonsylt till servering

Gör en pannkakssmet av ägg, mjöl och mjölk. Skala potatisen och riv den på ett rivjärn direkt ner i smeten. Då hinner den inte mörkna. Blanda väl och krydda med salt.

Stek små plättar av smeten i smör eller olja. Använd en lagom temperatur på plattan eller på gasolen. Stekt så att potatisen hinner bli genomstekt.

Sedan är det bara att servera med sylt eller kanske lite bär?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar