tisdag 26 mars 2013

Morotskaka med rivet äpple

Jag har haft några vänner på besök denna vecka. Då provbakade vi en morotskaka med rivet äpple i. Det blev enormt gott.


Till en kaka behövs:

2,5 dl olja
2 dl socker
3 dl rivna morötter
1 rivet äpple
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
1 tsk kanel

Topping:
200g philadelphiaost
1 dl florsocker
rivet skal och saft  av 1 citron

Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa socker och olja vitt. Tillsätt rivna morötter, rivet äpple. Sedan äggen, ett i taget.

Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.

Smörj och bröa en form och häll i smeten. Grädda kakan i ugnen 30-35 min. Låt kakan svalna.

Vispa ihop toppingen. Genom att först vispa philadelphiaost med florsocker och tillsätt citronen. Bred toppingen på kakan och låt den stå kallt en stund innan den skärs i lagom bitar.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar