Hittade detta recept bland mormors. En enkel kaka som görs lite lyxigare med glasyren.
Till kakan behövs:
1 dl smakneutral olja
2 dl socker
2 ägg
rivet skal och pressad saft av 1 apelsin
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
1 dl mjölk
Glayren:
200 g philadelphiaost
4 msk florsocker
saft av 1 apelsin
Garnerig:
lite riven choklad
Ugn: 200 grader
Blanda mjöl, kardemumma och bakpulver.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt mjölblandningen, apelsinskal, olja, apelsinsaft och mjölk. Rör till en jämn smet.
Smörj och bröa en form, ca 20x30 cm. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt kakan svalna.
Blanda philadelphiaost med florsocker och apelsinsaft.
Bred glasyren över kakan och garnera med riven choklad.
Skär kakan i, valfri storlek, rutor.
Till kakan behövs:
1 dl smakneutral olja
2 dl socker
2 ägg
rivet skal och pressad saft av 1 apelsin
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
1 dl mjölk
Glayren:
200 g philadelphiaost
4 msk florsocker
saft av 1 apelsin
Garnerig:
lite riven choklad
Ugn: 200 grader
Blanda mjöl, kardemumma och bakpulver.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt mjölblandningen, apelsinskal, olja, apelsinsaft och mjölk. Rör till en jämn smet.
Smörj och bröa en form, ca 20x30 cm. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt kakan svalna.
Blanda philadelphiaost med florsocker och apelsinsaft.
Bred glasyren över kakan och garnera med riven choklad.
Skär kakan i, valfri storlek, rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar