måndag 22 april 2013

Kokoskaka med Mockaglasyr

Satt och skrev in mina recept från vekotidningar i en fin bok. Då hittade jag detta recept och trodde att det skulle bli enormt gott! Lite som kärleksmums, men med ljusbotten och kokos i botten. I grundreceptet använder man smör men min svärmor tål inte smör så det blir att baka på olja.

Till en kaka behövs:
1,5 dl olja
2 dl socker
3 ägg
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 1/2 dl kokos

Glasyr:
3/4 dl kaffe
0,5 dl olja
1/2 dl kakao
4 dl florsocker

Garnering:
kokosflingor

Vispa ägg, olja och socker vitt och poröst. Blanda i vätskan.

Blanda mjöl, bakpulver och kokos. Rör ner det i smeten.

Häll smeten i en avlång smord och bröad form, ca 1 1/2 liter. Grädda i 175 grader i nedredelen av ugnen ca 40 min. Kontrollera med sticka att kaka är klar.

Mät upp kaffet och häll det i en skål. Häll i oljan, kakaon och florsocker. Vispa till en slät kräm.

Bred krämen över den avsvalnade uppstjälpta kakan. Strö på kokosflingor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar