Hittade ett recept på från Leila Lindholm, hennes kärleksmums, på www.recept.nu. Men jag gjorde om lite i receptet men i grunden är det Leila Lindholms recept!
Till 1 plåt behövs:
5 st ägg
4 dl socker
4,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
5 msk kakao
3 dl olja ( i grunden ska det vara 300g smör)
2 dl vatten
200g mörk choklad
Glasyr och Garnering:
2 dl mjölk ( vispgrädde)
2 msk vatten
200g vit choklad
2 dl kokosflingor
Sätt ugnen på 200 grader
Vispa ägg och socker pösigt
Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål
Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten.
Blanda olja och vatten. Rör ner det i smeten
Klä en långpanna, ca 40x35 cm med bakplåtspapper och häll i smeten.
Hacka chokladen grovt och strö över smeten.
Grädda kakan i ca 15 min, prova med en stícka. Låt svalna.
Gör glasyren. Koka upp grädden, häll i espressokaffet och rör i den vit chokladen. Glasyren får en ljus brun färg.
Låt glasyren svalna något och bred den över kakan.
Strö över kokos och skär i rutor.
Till 1 plåt behövs:
5 st ägg
4 dl socker
4,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
5 msk kakao
3 dl olja ( i grunden ska det vara 300g smör)
2 dl vatten
200g mörk choklad
Glasyr och Garnering:
2 dl mjölk ( vispgrädde)
2 msk vatten
200g vit choklad
2 dl kokosflingor
Sätt ugnen på 200 grader
Vispa ägg och socker pösigt
Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål
Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten.
Blanda olja och vatten. Rör ner det i smeten
Klä en långpanna, ca 40x35 cm med bakplåtspapper och häll i smeten.
Hacka chokladen grovt och strö över smeten.
Grädda kakan i ca 15 min, prova med en stícka. Låt svalna.
Gör glasyren. Koka upp grädden, häll i espressokaffet och rör i den vit chokladen. Glasyren får en ljus brun färg.
Låt glasyren svalna något och bred den över kakan.
Strö över kokos och skär i rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar