Hittade detta recept på ett receptkort från Coop konsum. Provade att laga det en gång, blev sådär, ändrade lite i receptet, och andra gången blev det en höjdare!
receptet räcker till 10 stora biffar eller 30 små.
2 dl röda linser
2 cm chilifrukt, finhackad
2 tsk curry
2 msk färsk koriander, hackad
1 gul lök, finhackad
2 dl mjölk
2 msk pressad citron
3 dl vatten
1 msk sesamfrön
2 dl vetemjöl
salt
olja till fritering
Så här gör du:
Skölj linserna och låt dem ligga i vatten fram till användning.
Fräs kryddorna och löken i olja tills löken är mjuk. Tillsätt linserna och rör så det blandas väl.
Häll i 2 dl mjölk och citronsaften och rör runt.
Låt koka och späd med vatten lite åt gången så att det hela tiden kokar in. Koka linserna mjuka och lite mosiga.
Tag kastrullen från plattan och rör ner sesamfrön, mjöl och lite salt. Smeten ska bli fast och formbar, om det behövs späd med lite vatten. Låt vila i 10 minuter.
Forma med fuktiga händer 10 platta bullar och lägg på bakplåtspapper.
Hetta upp oljan i en högkantad stekpanna och kontrollera att oljan är varm nog genom att lägga i en liten klump av linserna. Det ska fräsa till ordentligt.
Fritera fem stycken åt gången och låt dem rinna av på hushållspapper.
Servera Indiburgarna med aioli, tomatsås eller tzatsiki. Tillbehör som ris är gott till eller med sallad i ett pitabröd.
receptet räcker till 10 stora biffar eller 30 små.
2 dl röda linser
2 cm chilifrukt, finhackad
2 tsk curry
2 msk färsk koriander, hackad
1 gul lök, finhackad
2 dl mjölk
2 msk pressad citron
3 dl vatten
1 msk sesamfrön
2 dl vetemjöl
salt
olja till fritering
Så här gör du:
Skölj linserna och låt dem ligga i vatten fram till användning.
Fräs kryddorna och löken i olja tills löken är mjuk. Tillsätt linserna och rör så det blandas väl.
Häll i 2 dl mjölk och citronsaften och rör runt.
Låt koka och späd med vatten lite åt gången så att det hela tiden kokar in. Koka linserna mjuka och lite mosiga.
Tag kastrullen från plattan och rör ner sesamfrön, mjöl och lite salt. Smeten ska bli fast och formbar, om det behövs späd med lite vatten. Låt vila i 10 minuter.
Forma med fuktiga händer 10 platta bullar och lägg på bakplåtspapper.
Hetta upp oljan i en högkantad stekpanna och kontrollera att oljan är varm nog genom att lägga i en liten klump av linserna. Det ska fräsa till ordentligt.
Fritera fem stycken åt gången och låt dem rinna av på hushållspapper.
Servera Indiburgarna med aioli, tomatsås eller tzatsiki. Tillbehör som ris är gott till eller med sallad i ett pitabröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar