torsdag 18 april 2013

Choklad och kokostosca

Jag var lite sugen på kokos, så jag provbakade en choklad och kokostosca. Receptet räcker till 6-8 personer, men det beror på hur stora bitar du skär kakan i. Jag skar min i mindre fyrkanter, då räckte det till alla i min mans familj.

 
 
 Chokladsmeten:
4 st ägg
5 dl socker
3 msk kakao
2 krm salt
4 dl vetemjöl
1 1/2 dl olja

Kokostosca:
2 dl socker
1 dl sirap
1,5 dl mjölk
200 g kokosflingor
3/4 dl olja

Så här gör du:

Chokladsmeten: Vispa ägg och socker poröst. Blanda samman alla torra ingredienser. Blanda samman äggsmeten med de torra ingredienserna.

Tillsätt oljan och rör om till en jämn smet.

Lägg bakplåtspapper i en långpanna med hög kant. Bred ut smeten i ett jämnt lager.

Grädda 15-20 min i 175 grader. Kakan ska vara lite kladdig inuti men med hård yta, för att inte toscasmeten ska rinna igenom.

Kokostosca: Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Låt sjuda några min tills du får en simmig smet.

Häll smeten på kakan och bred ut i ett jämnt lager.

Grädda ytterligare 5 min eller tills kakan fått en fin gyllenbrun färg. Låt kakan svalna och skär upp den i bitar.









 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar