Smulpaj är en favorit som går fort att göra. Det är både gott att göra den med äpple, blåbär, hallon som rabarber. Jag brukar baka smulpaj när jag har oanmälda gäster på väg eller rest frukt hemma som måste ätas upp. Den här gången gjorde jag den med äpple och kanel.
Till en pajform behövs:
100g margarin eller smör
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 tsk socker
3 äpplen, skalas och skivas tunt
2 tsk kanel
1 tsk socker
Ugn: 175 garder
Blanda ihop margarin, vetemjöl, havregryn och socker. Är det svårt att få ihop degen tillsätt 1 tsk vatten.
Skala och skiva äpplena i klyftor och lägg i en smörjd form. Strö över kanel och socker och sedan strös smuldegen över. Grädda pajen i ca 15-30 min, tills äpplena känns mjuka. Bjud vaniljsås eller vaniljglass till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar