tisdag 5 mars 2013

Mjuk äppelkaka

Detta recept är min favorit på äppelkaka. Receptet är lätt att göra och går väldigt snabbt att göra. Smeten räcker till en lagom stor form, jag gjorde den i en rund ringform med en diameter på 28 cm.
 
 
4-5 syrliga äpplen
3 st ägg
3 dl socker
100g smör el margarin
1 1/2 dl mjölk
4 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
 
Garnering:
1/2 dl pärlsocker eller strösocker
2 tsk kanel

Skala äpplena och skär dem i tunna klyftor. Täck med plastfolie så att de inte mörknar.

Vispa ägg och socker pösigt. Koka upp fett och mjölk. Ställ åt sidan.

Smörj och bröa en lite långpanna 25x35 cm.

Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i äggvispet. Rör till sist ner mjölken. Häll smeten i långpannan. Stick ner äppelklyftor. Strö över socker och kanel.

Grädda i 175 grader, ca 35 min. Skär kakan i rutor, direkt i långpannan. Severa till kaffe som kaka eller med vaniljsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar