tisdag 5 mars 2013

Nötcurry med spenat

I grundreceptet ska man använda lamm, jag använde mig av högrev och det gick lika bra. Man kan använda sig av fryst eller färsk spenat som blancheras innan det används i receptet. Jag själv använde mig av fryst som jag tinade.

4-6 portioner
800g nötkött, lamm el högrev
1 tsk mald ingefära
3 vitlöksklyftor, rivna
2 paket fryst hackad spenat, 250g
4 msk smör
1 tsk chilipulver
2 tsk garam masala
salt
vitpeppar
1 1/4 dl naturell yoghurt, använde turkisk
1/2 tsk muskot
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 dl matlagningsgrädde

Skär köttet i 3 cm tärningar. Lägg i en bunke och blanda ner ingefära och vitlök. Låt stå ca 20 min.

Lägg köttet i en kastrull och tillsätt vatten så att köttet knappt är täckt. Låt sjuda ca 30 min.

Tina spenaten i en kastrull med vatten eller i mikrovågsugnen.

Låt köttet rinna av, men spara spadet. Fräs köttet i smör tills det är lätt brynt. Tillsätt kryddor och yoghurt. Låt det hela sjuda tills yoghurten kokat in och kastrullen är nästan torr, det tar ca 8 min.

Tillsätt spenat, muskot, grönsaksbuljong och ca 2 dl av det sparade köttspadet. Låt det hela sjuda sakta under lock ca 7-8 min. Rör ner grädde och låt allt bli genomvarmt.

Severa med ris och yoghurt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar