tisdag 5 mars 2013

Citronmuffins med syrlig glasyr

Att baka muffins är hur enkelt som helst. Sedan kan man alltid toppa med något smarrigt. Grundreceptet på muffinssmeten har jag fått av min bästa vän och syster. Det går att hitta hennes smaksättning av muffinssmeten på www.jenasblogg.blogg.se

Grundreceptet till 12 lagom stora muffins:
2 st ägg
2 dl socker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
50g smält margarin
3 dl vetemjöl

Smaktillsättning:
rivet skal från 1/2 citron
saft från 1/2 citron

Glasyr:
200g färskost
1,5 dl flrsocker
2 msk pressad lime el citron

Garnering:
12 st jordgubbar

Sätt ugnen på 175 grader. Smält margarinet och låt det svalna något.

Vispa ägg och socker vitt och poröst.

Blanda bakpulver, vaniljsocker, vetemjöl och skal från citronen i en bunke.

Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten. Häll i smält margarin och citronsaft. Gör 12 lika stora muffinsar. Man kan använda formar, silikonformar eller muffinplåt. jag använde mig av en muffinsplåt som jag hade smörjt innan jag la ner smeten. Grädda i ca 15 min, tiden kan variera. Låt muffinsarna svalna.

Gör glasyren. Rör färskosten, florsocker och citron slätt. Tillsätt ev lite vatten.

Fördela glasyren jämnt på muffinsarna och garnera med en jordgubbe. Sedan är det bara att äta!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar