söndag 17 mars 2013

Kokoskakor med chokladkräm

I receptet skulle kakorna läggas dubbla och med chokladkrämen emellan. Jag tyckte det var kladdigt och lite svårt att äta kakorna. Därför gjorde jag dem enkla med chokladkrämen ovanpå och sedan dekorerade jag med ett bär. Väldigt enkelt och du har små bakelser att bjuda på.

Till 25 stycken dubbla eller 50 enkla behövs:

2 dl olja
1 1/2 dl socker
2 1/2 dl kokos
2 tsk hjortronsalt
5 dl vetemjöl

Chokladkräm:
1 dl grädde
200 g choklad

Kakorna:

Blanda socker och oljan. Arbeta in kokos, hjortronsalt och mjöl.

Rulla till runda kulor och grädda dem i 150 grader i ca 20 minuter.

Låt kakorna svalna.

Chokladkrämen:

Värm grädden. Den får inte koka.

Hacka choklade och rör ned den i den varma grädden. Låt svalna helt.

Vispa sedan upp detta till en tjock kräm.

Ihop sättning:

Bred chokladkrämen på kakorna.

Välj om du vill göra dubbla eller enkla. När det gör dubbla så breds chokladkrämen enbart på ena kaka och den andra läggs ovanpå. Enkla är det bara att dekorera. Tex med ett bär.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar