Jag ville göra en Tikka Masala, men hade inte alla sakerna hemma. Därför blev det denna enklare form av en Tikka Masala, eller min Chicken India Styel.
Det behövs till 4 personer:
1 stor lök
4 vitlöksklyftor
0,5 tsk chilipulver
2 tsk ingefära
1 tsk gurkmeja
2 tsk garam masala
1 msk tomatpure
2 stora tomater
4 kycklingdelar
en näve färsk koriader
olja till stekning
vatten
Hacka löken och riv vitlöken. Stek dem mjuka i olja. Tillsätt kycklingdelarna och låt fräsa med en stund.
Hacka tomaterna. Tillsätt alla kryddor till kycklingen. Låt fräsa med en stud. Häll på tomatpuré och hackade tomater. Rör om och häll på ca 5 dl vatten, kan behövs mer under koktiden.
Låt grytan koka på svag värme i ca 45 minuter. Tillsätt den hackade koriandern och låt koka upp. Smaka av och tillsätt mer kryddor om det behövs.
Severa med basmatiris.
Det behövs till 4 personer:
1 stor lök
4 vitlöksklyftor
0,5 tsk chilipulver
2 tsk ingefära
1 tsk gurkmeja
2 tsk garam masala
1 msk tomatpure
2 stora tomater
4 kycklingdelar
en näve färsk koriader
olja till stekning
vatten
Hacka löken och riv vitlöken. Stek dem mjuka i olja. Tillsätt kycklingdelarna och låt fräsa med en stund.
Hacka tomaterna. Tillsätt alla kryddor till kycklingen. Låt fräsa med en stud. Häll på tomatpuré och hackade tomater. Rör om och häll på ca 5 dl vatten, kan behövs mer under koktiden.
Låt grytan koka på svag värme i ca 45 minuter. Tillsätt den hackade koriandern och låt koka upp. Smaka av och tillsätt mer kryddor om det behövs.
Severa med basmatiris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar