Jag provade mig fram till denna rätt. Rätten går ganska snabbt att göra, men det krävs lite förberedelse med kokning av fisk och att göra tomatsåsen. Men ibland är det värt att lägga ner lite tid på maten.
Till två portioner behövs:
1 stor filè av vit fisk, eller block
Röd curry, thai
kummin
några bitar pumpa
ost
Tomatsås:
1 röd lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
1 stor tomat, hackad
2 msk tomatpuré
2 tsk kummin
1 tsk röd curry, thai
3 dl vatten
Börja med att koka fiske i vatten med salt. Det tar ungefär 10 minuter. Lägg fisken i en ungssäker form. Krydda med lite curry och kummin.
Gör tomatsåsen. Fräs löken och vitlöken mjuk i lite olja. Häll på kryddor och hackad tomat.Sedan tomatpuré. Låt fräsa ett par minuter och häll sedan på vatten. Låt koka 10 minuter och smaka av med mer kryddor och salt.
Häll tomatsåsen på fisken. Lägg pumpa bitarna runt. Riv osten över. Sedan sätt in i ugnen. Gratinera i 200 grader ungefär 20 minuter.
Severa med ris eller potatis och gärna en god sallad till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar