måndag 25 februari 2013

Enkla Tårtan

Jag misslyckades med en annan form av tårta, men skalet var kvar. Då föddes idén till denna tårta. Det går fort och är jätte gott!


Till botten behövs:
200 g kex
1 dl olja

Till Fyllningen:
2 bananer
1 förpackning chokladpudding
3 dl grädde
choklad att riva över

Utrustning:
en pajform el form med avtagbar kant ca 26 cm i diameter
elvisp
ev matberedare

Gör så här:

Sätt ugnen  på 175 grader. Krossa kexen, i matberedare eller för hand. Blanda de krossade kakorna med oljan. Forma till en deg eller få ihop det. Tryck ut den i formen, upp lite på kanterna. Grädda i ca 20 minuter, tills den fått fin färg. Låt kallna.

Gör chokladpuddingen enligt anvisningen på förpakningen eller gör egen! Skiva bananerna och lägg i skalet. Häll på chokladpuddingen och ställ in i kylskået för att stelna.

Vispa grädden. Lägg grädden ovanpå chokladpuddingen och garnera med lite riven choklad.






 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar