måndag 25 februari 2013

Friterade Risbollar

Kräver lite handarbete med att forma bollarna, men det är värt besväret. Kan ätas som en måltid, eller passar utmärkt på ett plockbord.

 

Det behövs:

300 gram kokt ris, långkornigt eller jasmin
2 st hela ägg
1 knippe koriander (finhackad)
2 vårlökar (finhackade) eller purjolök
1 msk gul curry, mild
2 tsk kummin
1 tsk salt
1 dl mjöl

Några bitar god ost i kuber

Ströbröd att rulla i
Olja att fritera i

Så här gör du:

Hacka koriander och vårlöken. Blanda i riset med kryddorna. Smaka av och lägg i mer kryddorn om det behövs.

Blanda i äggen och tillsätt mjölet. Ha en skål med kallt vatten brevid dig när du börjar formma bollar av riset. Gör en gropp i mitten och tryck i en bit ost. Täck och formma till bollar. Rulla bollarna i ströbröd och lägg på en tallrik. Låt gärna stå i kylen några timmar innan tillagning.

Värm oljan till 180 grader och låt bollarna friteras i ca 5-6 minuter.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar