Kräver lite handarbete med att forma bollarna, men det är värt besväret. Kan ätas som en måltid, eller passar utmärkt på ett plockbord.
Det behövs:
300 gram kokt ris, långkornigt eller jasmin
2 st hela ägg
1 knippe koriander (finhackad)
2 vårlökar (finhackade) eller purjolök
1 msk gul curry, mild
2 tsk kummin
1 tsk salt
1 dl mjöl
Några bitar god ost i kuber
Ströbröd att rulla i
Olja att fritera i
Så här gör du:
Hacka koriander och vårlöken. Blanda i riset med kryddorna. Smaka av och lägg i mer kryddorn om det behövs.
Blanda i äggen och tillsätt mjölet. Ha en skål med kallt vatten brevid dig när du börjar formma bollar av riset. Gör en gropp i mitten och tryck i en bit ost. Täck och formma till bollar. Rulla bollarna i ströbröd och lägg på en tallrik. Låt gärna stå i kylen några timmar innan tillagning.
Värm oljan till 180 grader och låt bollarna friteras i ca 5-6 minuter.
Det behövs:
300 gram kokt ris, långkornigt eller jasmin
2 st hela ägg
1 knippe koriander (finhackad)
2 vårlökar (finhackade) eller purjolök
1 msk gul curry, mild
2 tsk kummin
1 tsk salt
1 dl mjöl
Några bitar god ost i kuber
Ströbröd att rulla i
Olja att fritera i
Så här gör du:
Hacka koriander och vårlöken. Blanda i riset med kryddorna. Smaka av och lägg i mer kryddorn om det behövs.
Blanda i äggen och tillsätt mjölet. Ha en skål med kallt vatten brevid dig när du börjar formma bollar av riset. Gör en gropp i mitten och tryck i en bit ost. Täck och formma till bollar. Rulla bollarna i ströbröd och lägg på en tallrik. Låt gärna stå i kylen några timmar innan tillagning.
Värm oljan till 180 grader och låt bollarna friteras i ca 5-6 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar