En riktig favorit. Passar bra till soppa, på utflykten eller till mellanmål. Fyllning går att variera efter tycke och smak. Jag själv tog det som fanns i kylskåpet! Receptet räcker till 10 små eller 5 stora. Jag gjorde dem i muffinsformar gjorda av silikon. Går nog bra i muffinsplåt oxå.
Det behövs:
3 ägg
1/2 dl olja
2 dl filmjölk
3 tsk bakpulver
4 1/2 dl mjöl
Så här gör du:
Blanda mjölet med bakpulvret. Vispa ihop äggen, tillsätt oljan och vätskan. Häll blandningen i mjölet. Rör runt och forma till en smet. Blanda ner valfri fyllning. Ta en sked och klicka i smeten i muffinsformar, ungefär till en 1/3. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter.
Fyllnings exempel:
1/2 burk champinjoner, en bunt persilja, finhackad rödlök, några gröna oliver, ca 20 g fetaost
Fräs champinonerna med löken i lite olija. Tillsätt finhackad persilja. De gröna oliverna används som dekoration och fetaosten trycks ner i muffinsen innan den gräddas.
100 g fetaost i tärningar, 10-15 urkärnade svarta oliver, 1 bunt finhackad basilika
1 tomat i tunna skivor, 100g fetaost, 10-15 svarta oliver
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar