måndag 25 februari 2013

Matmuffins


En riktig favorit. Passar bra till soppa, på utflykten eller till mellanmål. Fyllning går att variera efter tycke och smak. Jag själv tog det som fanns i kylskåpet! Receptet räcker till 10 små eller 5 stora. Jag gjorde dem i muffinsformar gjorda av silikon. Går nog bra i muffinsplåt oxå.


Det behövs:
3 ägg
1/2 dl olja
2 dl filmjölk
3 tsk bakpulver
4 1/2 dl mjöl

Så här gör du:
Blanda mjölet med bakpulvret. Vispa ihop äggen, tillsätt oljan och vätskan. Häll blandningen i mjölet. Rör runt och forma till en smet. Blanda ner valfri fyllning. Ta en sked och klicka i smeten i muffinsformar, ungefär till en 1/3. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter.

Fyllnings exempel:
1/2 burk champinjoner, en bunt persilja, finhackad rödlök, några gröna oliver, ca 20 g fetaost
Fräs champinonerna med löken i lite olija. Tillsätt finhackad persilja. De gröna oliverna används som dekoration och fetaosten trycks ner i muffinsen innan den gräddas.

100 g fetaost i tärningar, 10-15 urkärnade svarta oliver, 1 bunt finhackad basilika

1 tomat i tunna skivor, 100g fetaost, 10-15 svarta oliver



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar