Det blir ungefär 40 stycken bullar av degen.
Det behövs:
1 dl smaknaturel olja, tex rapsolja
5 dl mjölk
1 påse torrjäst, 1,5 msk
1-1 1/2 dl socker
1/2 tsk salt
ev kardemumma
ca 14-15 dl vetemjöl
Fyllning:
150g margarin/smör
150 g socker
2 msk kanel
1 ägg till pensling
pärlsocker
Blanda jäst, socker, salt, kardemumma och vetemjöl i en stor bunke.
Värm mjölken till 40 grader. Tillsätt oljan.
Ta mjölkblandningen och häll i de torra ingredienserna. Knåda till en smidig deg och låt degen jäsa i 30-40 minuter.
Ta upp degen och dela den i bitar. Kavla ut degen till en stor rektangel. Bred på med rikligt med smör, strö på med socker och kanel. Rulla ihop till en rulle och dela med kniv jämn stora bitar. Lägg bitarna i pappersformar eller på smord plåt.
Sätt ugnen på 250 grader. Låt bullarna jäsa ytterligare 30-40 minuter.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och garnera med pärlsocker.
Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 7 minuter, tills de fått fin färg.
Det behövs:
1 dl smaknaturel olja, tex rapsolja
5 dl mjölk
1 påse torrjäst, 1,5 msk
1-1 1/2 dl socker
1/2 tsk salt
ev kardemumma
ca 14-15 dl vetemjöl
Fyllning:
150g margarin/smör
150 g socker
2 msk kanel
1 ägg till pensling
pärlsocker
Blanda jäst, socker, salt, kardemumma och vetemjöl i en stor bunke.
Värm mjölken till 40 grader. Tillsätt oljan.
Ta mjölkblandningen och häll i de torra ingredienserna. Knåda till en smidig deg och låt degen jäsa i 30-40 minuter.
Ta upp degen och dela den i bitar. Kavla ut degen till en stor rektangel. Bred på med rikligt med smör, strö på med socker och kanel. Rulla ihop till en rulle och dela med kniv jämn stora bitar. Lägg bitarna i pappersformar eller på smord plåt.
Sätt ugnen på 250 grader. Låt bullarna jäsa ytterligare 30-40 minuter.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och garnera med pärlsocker.
Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 7 minuter, tills de fått fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar