onsdag 27 februari 2013

Äppel och kanelmuffins



Receptet räcker till ca 12 små muffins, jag använder silikon formar. Det går lika bra med papperformar eller en muffinsplåt.

Det behövs:
3/4 dl smakneutral olja, t ex rapsolja
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 dl mjölk eller filmjölk
2 st ägg

Smaksättning:
1 äpple, skalat, hackat i tärningar
2 msk socker
2 msk kanel
1 msk smör

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda samman mjöl, socker och bakpulver i en skål.

Vispa ihop ägg och mjölk.

Rör ner i mjölblandningen tillsammans med oljan.

Stek äppeltärningarna mjuka i smör. Tillsätt socker och kanel under stekningen. Blanda med smeten.
Fördela smeten i muffinsformar.

Grädda i ungefär 10-15 minuter och låt dem svalna.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar