Receptet räcker till ca 12 små muffins, jag använder silikon formar. Det går lika bra med papperformar eller en muffinsplåt.
Det behövs:
3/4 dl smakneutral olja, t ex rapsolja
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 dl mjölk eller filmjölk
2 st ägg
Smaksättning:
1 äpple, skalat, hackat i tärningar
2 msk socker
2 msk kanel
1 msk smör
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda samman mjöl, socker och bakpulver i en skål.
Vispa ihop ägg och mjölk.
Rör ner i mjölblandningen tillsammans med oljan.
Stek äppeltärningarna mjuka i smör. Tillsätt socker och kanel under stekningen. Blanda med smeten.
Fördela smeten i muffinsformar.
Grädda i ungefär 10-15 minuter och låt dem svalna.
Smaksättning:
1 äpple, skalat, hackat i tärningar
2 msk socker
2 msk kanel
1 msk smör
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda samman mjöl, socker och bakpulver i en skål.
Vispa ihop ägg och mjölk.
Rör ner i mjölblandningen tillsammans med oljan.
Stek äppeltärningarna mjuka i smör. Tillsätt socker och kanel under stekningen. Blanda med smeten.
Fördela smeten i muffinsformar.
Grädda i ungefär 10-15 minuter och låt dem svalna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar