Det blir jätte många kakor av denna deg. Antalet bestäms av vilka formar som kakorna tas ut med.
Det behövs:
200 g smör
1 1/2 dl sirap
3 dl strösocker
1 1/2 dl filmjölk
1 msk malen ingefära
1 msk malen kanel
1/2 msk malen kryddnejlika
1/2 msk malen kardemumma
1 msk bikarbonat
10 dl vetemjöl
Lägg smör, sirap och socker i en kastrull. Ställ på spisen och värm tills allt har smält. Tillsätt kryddorna och filmjölken.
Blanda vetemjöl med bikarbonat. Ta kryddblandningen och häll på vetemjölet. Arbeta samman degen som blir ganska lös.Låt degen sedan vila ett dygn i kylskåp.
Tag fram degen en timme innan utbakning.
Sätt ugnen på 200 grader.
Kavla ut degen ganska tunt på mjölad yta. Tag ut kakor med valfria kakmått.
Lägg dem på plåt med bakplåtspapper, går att använda pappret flera gånger! Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
Låt kakorna svalna på plåten innan de flyttas över till en förvarings burk.
Det behövs:
200 g smör
1 1/2 dl sirap
3 dl strösocker
1 1/2 dl filmjölk
1 msk malen ingefära
1 msk malen kanel
1/2 msk malen kryddnejlika
1/2 msk malen kardemumma
1 msk bikarbonat
10 dl vetemjöl
Lägg smör, sirap och socker i en kastrull. Ställ på spisen och värm tills allt har smält. Tillsätt kryddorna och filmjölken.
Blanda vetemjöl med bikarbonat. Ta kryddblandningen och häll på vetemjölet. Arbeta samman degen som blir ganska lös.Låt degen sedan vila ett dygn i kylskåp.
Tag fram degen en timme innan utbakning.
Sätt ugnen på 200 grader.
Kavla ut degen ganska tunt på mjölad yta. Tag ut kakor med valfria kakmått.
Lägg dem på plåt med bakplåtspapper, går att använda pappret flera gånger! Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
Låt kakorna svalna på plåten innan de flyttas över till en förvarings burk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar