lördag 4 maj 2013

Pumpasoppa med harrisa

Efter att haft väldigt mycket pumpa i kylen bestämde jag mig för att testa denna enkla och snabba soppan. Väldigt god och harrisan kan läggas på själv av de som äter.

Till 6 portioner behövs:

2 1/2 kg pumpa
7 1/2 dl hönsbuljong
7 1/2 dl mjölk
socker
mald peppar

harrisa

Putsa pumpan fri från kärnor, hinnor, skal och det träiga under skalet. Skär inkråmet i mindre bitar. Lägg dem i en stor kastrull, häll över buljong och mjölk. Låt det hela småkoka utan lock ca 15-20 min tills pumpan är mjuk.

Mixa pumpasoppan slät. Smaka av med en anig socker och peppar.

Rör ner valfri mängd harrisa i soppan eller servera den separat i en skål så att varje gäst kan smaksätta sin egen portion.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar