Denna rätt var en av de första som min man lärde mig att tillaga. Skillnaderna finns i ingredienserna och tillväga gångssättet beroende på vart i Libyen man kommer ifrån. Kan ta lite tid att göra men resultatet är värt att vänta på. Äts som smårätt i kombination med andra rätter eller som en egen rätt. Smakar även bra dagen efter

Det behövs:
Potatis, ganska stora
ströbröd
ägg
vetemjöl
köttfärs
lök
tomat
vitlök
Färsk chilifrukt
färsk persilja och färsk koriander
Svartpepar, salt, paprikapulver, vitlökspulver, chilipulver
Olja att fritera i
Ugn: 200 grader
Gör så här:
Hacka tomat, chilifrukt och lök i små bitar. Hacka persiljan och koriandern.
Blanda köttfärsen med kryddorna, tomat, chilifrukt, lök, persilja och koriander.
Skär potatisen på längden i mycket tunna skivor.
Visps sönder ägget i en skål. Lägg ströbröd i en annan skål och vetemjölet i en tredje skål.
Ta en skiva potatis, lägg en klick köttfärs, och avsluta med en skiva potatis. Dubbelpannera dessa genom att först doppa kanterna i mjöl, sedan ägg och sist ströbröd. Lägg på plåt med bakplåtspapper.
Sätt in plåten i ugnen 200 grader ca 10 minuter. Potatisen ska förgräddas innan de friteras.
Fritera potatisen i 180 grader varm olja. Låt droppa av på hushållspapper. Sedan är det bara att äta dem.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar