tisdag 5 mars 2013

Grönsakspakoras

Är som ett tilltugg eller kan ätas som en hel rätt. Receptet kan skilja sig vart ifrån i Indien det kommer. Det är lite så att befolkningen tar det de har hemma och friterar till dessa godsaker. Detta är ett exempel:
 
Det som behövs till ca 40 små:
1 stor potatis
1 litet blomkålshuvud
1 liten röd paprika
1 medelstor lök
2 blad vitkål el 5 blad färsk spenat
1 1/4 dl majs
2 tsk garam masala
2 tsk koriander
3 3/4 dl kikärtsmjöl
3 msk mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk chilipeppar
1 msk pressad citron
1 ägg
matolja till fritering

Gör så här:
Koka potatisen tills den är nätt och jämnt genomkokt, skala och hacka den fint.

Finhacka blomkål, paprika och lök. Strimla vitkålen eller spenaten fint.

Rör ihop resten av ingredienserna med kallt vatten till en krämig smet. Tillsätt grönsakerna och ägget.Blanda väl.

Hetta upp oljan. Klicka ner smeten direkt i oljan med hjälp av två skedar, ca 8 åt gången, och fritera tills grönsaksplättarna fått fin färg. Låt dem rinna av på galler täckt med hushållspapper.

Servera genast med söt mango chutney eller tamarindsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar