tisdag 5 mars 2013

Ljus kokoskaka

Denna kaka går snabbt att göra och är en av mina favoriter. Orginalet ska man ha kakao i kakan, men jag valde bort det. En ljus sockerkaka med chokladglasyr, kan det bli bättre?

 
Det Behövs:
150g margarin el smör
2 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjölk

Glasyr:
75g smör el margarin
1-2 msk vatten
3 msk siktad kakao
2 tsk vaniljsocker
3 1/2 dl florsocker

Garnering:
kokosflingor

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält matfettet och låt det svalna. Smörj och mjöla en liten långpanna, ca 30x24 cm.

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de torra ingredienserna omväxlande med mjölken och matfettet. Häll smeten i formen.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 15 min.

Låt kakan svalna. Smäl under tiden matfettet till glasyren. Tillsätt de övriga ingredienserna under omrörning.

Bred glasyren på kakan. Strö på rikligt med kokos. Skär kakan i fyrkantiga bitar.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar