Här i Benghazi, Libyen älskar man pasta. Gärna röd pasta som man får genom att ha mycket tomatpuré i såsen.
Till 4 personer behövs:
4 bitar kyckling
5 vitlöksklyftor, hackade eller rivna
2 tomater, hackade i fyrkanter
2 gula lökar, finhackade
3 msk tomatpuré
1 knippe persilja, finhackad
2 tsk svartpeppar
1 tsk harrarat, libysk kryddblandning bestående av ingefära, kanel, kardemumma
salt efter smak
1 tsk röd curry, thai
olja att steka i
ca 1 liter vatten
500g smal spagetti
Hacka löken och vitlöken. Stek dem i olja tills de mjuknat. Tillsätt kycklingdelarna och kryddorna. Låt steka ytterligare ett par minuter.
Hacka tomaterna och tillsätt dem i grytan. Tillsätt tomatpurén. Häll på vatten och låt koka sakta under lock i en timme.
Ta upp kycklingbitarna och håll dem varma. Häll i spagettin i såsen och koka enlig anvisning på paketet. Lägg i hackad persilja och rör om. Smaka av med salt och lägg tillbaka kyckling så de blir varma. Severa och njut!
Till 4 personer behövs:
4 bitar kyckling
5 vitlöksklyftor, hackade eller rivna
2 tomater, hackade i fyrkanter
2 gula lökar, finhackade
3 msk tomatpuré
1 knippe persilja, finhackad
2 tsk svartpeppar
1 tsk harrarat, libysk kryddblandning bestående av ingefära, kanel, kardemumma
salt efter smak
1 tsk röd curry, thai
olja att steka i
ca 1 liter vatten
500g smal spagetti
Hacka löken och vitlöken. Stek dem i olja tills de mjuknat. Tillsätt kycklingdelarna och kryddorna. Låt steka ytterligare ett par minuter.
Hacka tomaterna och tillsätt dem i grytan. Tillsätt tomatpurén. Häll på vatten och låt koka sakta under lock i en timme.
Ta upp kycklingbitarna och håll dem varma. Häll i spagettin i såsen och koka enlig anvisning på paketet. Lägg i hackad persilja och rör om. Smaka av med salt och lägg tillbaka kyckling så de blir varma. Severa och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar